Många planerar säkert att starta grillen i kväll och därför tänkte jag tipsa om en god och enkel krämig potatissallad som jag gjorde förra helgen när vi hade över ett gäng kokta färskpotatisar efter midsommar
Gärna lite hackad färsk dill om du vill göra smaken på denna sallad ännu ett snäpp somrigare. Den klassiska svenska potatissalladen med mängder av grädde och majonnäs har dock aldrig varit någon av mina favoriter
mos, stekt, kokt, ugnsbakad, hasselback, puré, i bitar, i tärningar, mandelpotatis, bakad potatis och så nypotatisen - min absoluta favorit bland alla potatisar
Somrigpotatissallad. Somrigpotatissallad. Baka av i ca 2-3 timmar, känn efter så att köttet är mört och lossnar lätt ifrån benen. 2-3 vitlöksklyftor, skalade. 2-3 vitlöksklyftor, skalade
Potatissallad. En härlig potatissallad och goda Medelhavsbiffar. Potatissallad. 4 port. 500 g nötfärs, 150 g fetaost, 1 ägg, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk oregano, ½ tsk salt
Extremt snabbt och enkelt om du har ett par gamla kokta potatisar kvar. Helt klart bättre att göra egen än att köpa då du har full koll på både konstiga tillsatser och smak
Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
700-800 g färskpotatis eller vanlig potatis. 1ca 5-10 centimeter purjolök eller ca 0. 2-3 msk finhackad gräslökKoka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.