Lägg ett jämt lager medjordgubbsmousse över hela botten. Värm på ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp
Skär smöret i små bitar och rör ner i den varma citronkrämen. Tvätta citronen noga och riv citronskalet (var noggrann med att endast riva det gula), pressa sedan ur citronsaften
Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Gör samma sak med resterande maräng. Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret lite i taget och vispa till en fast maräng
Den här tårtan gjorde min mamma varje år till skolavslutningen så jag och kompisarna fick börja sommarlovet med att kalasa på glass, maräng, grädde och jordgubbar i sommarsolen - finns det något bättre att göra en solig sommardag
Vispa ihop curd och grädde med en elvisp till en fluffig kräm. Börja med att göra en pajdeg. Bred ut i pajskalet och dekorera med hallon och blåbär eller vilka bär du vill ha
Jag tänkte dela med mig av receptet på midsommartårtan vi åt i helgen. Caroline hade gjort den här finingen och receptet kommer från Coops fina medlemstidning Mer Smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.