Lägg rabarber och hallon i en kastrull ihop med strösocker, vatten och citronzest. Blanda ihop potatismjöl och vatten, dra bort kastrullen från plattan och häll redningen försiktigt i rabarberkrämen
Blanda strösocker, hasselnöttsmjöl och maizena i en bunke. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng
Tillsätt vatten, olivolja och salt (eventuell honung om du vill ha det) och vetemjöl, lite i taget. Täck degens yta med ett lager olja, lägg ut kvistar av färska örter och klappa in dem i degen
Den är inte jättevanlig i grönsaksdiskarna, men kommer mer och mer och framför allt såhär runt jul. Men inte ska du köpa helt fullgod mat som du sen bara slänger efter att den legat jämte skinkan och sett snygg ut en stund
Det godaste äppelmoset gör du enkelt själv. Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.