Sommartårta i glas med jordgubbar och brynt smör
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 12 dl socker
  • 12 dl majsmjöl
  • 11 msk vaniljsocker
  • 11 tsk kardemumma
  • 1150 g smör
  • 11,5 kg jordgubbar
  • 11 l grädde
  • 1 citronmellis, flaggor eller dyligt till dekoration
  • 1 Tårtbotten3 ägg 2 dl socker 2 dl majsmjöl 1 msk vaniljsocker 1 tsk kardemumma
  • 1 Fyllning150 g smör 1,5 kg jordgubbar 1 l grädde citronmellis, flaggor eller dyligt till dekorationTårtbotten
  • Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Tillsätt majsmjöl, vaniljsocker och kardemumma. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform på ca 20x30 cm. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 20 minuter och låt sen svalna. Montering
  • Skär kakan i tio bitar och lägg i tio glas. Bryn smöret. Lägg 1 msk brynt smör på varje tårtbottenbit i glasen. Skiva jordgubbarna och fördela i glasen. Vispa grädden och fördela i glasen. Dekorera och servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.