1 Fyllning150
g smör 1,5 kg jordgubbar 1 l grädde citronmellis, flaggor eller dyligt till dekorationTårtbotten
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Tillsätt majsmjöl, vaniljsocker och kardemumma. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform på ca 20x30 cm. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 20 minuter och låt sen svalna. Montering
Skär kakan i tio bitar och lägg i tio glas. Bryn smöret. Lägg 1 msk brynt smör på varje tårtbottenbit i glasen. Skiva jordgubbarna och fördela i glasen. Vispa grädden och fördela i glasen. Dekorera och servera!
Bottnarna blev fluffigaoch smakade precis som när man köper tårta på konditoriochfyllningarna blev väldigt lyckade också, både den med hallon och blåbär och den medvit choklad ochcitron
Nu har du gjort sommarens enklaste glass. Ta fram en stund innanserveringoch garnera med krossade kakor/riven choklad, skivadejordgubbar, spritsad grädde ochcitronmeliss
Vispa ägg och socker vittochfluffigtmedelvisp. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten och rör om så försiktigt du kan, men ändå så att det blandas väl
Skär smöreti små bitaroch rör ner i den varma citronkrämen. Tvätta citronen noga ochrivcitronskalet (var noggrann med att endast riva det gula), pressa sedan ur citronsaften
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.