1300 g
sallad sallad, valfri 4 ägg, kokta 4 sötpotatisar, medium storlek 600 g laxfilé salt o peppar gräslök, ett knippe
1 Romsås2
dl creme fraiche 1 förp Abba Caviar Röd Stenbitsrom en skvätt citronsaft citronpeppar efter smakKoka upp sötpotatis, ca 30 minuter (dela potatisarna för kortare tid). Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter. Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar. Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök. Servera med den kalla romsåsen..... kan knappt bli somrigare!
Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
4 portioner Ingredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklippt dill Till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.