Sommarens godaste laxsallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g sallad sallad, valfri
  • 14 ägg, kokta
  • 14 sötpotatisar, medium storlek
  • 1600 g laxfilé
  • 1 salt o peppar
  • 1 gräslök, ett knippe
  • 12 dl creme fraiche
  • 11 förp Abba Caviar Röd Stenbitsrom
  • 1 en skvätt citronsaft
  • 1 citronpeppar efter smak
  • 1300 g sallad sallad, valfri 4 ägg, kokta 4 sötpotatisar, medium storlek 600 g laxfilé salt o peppar gräslök, ett knippe
  • 1 Romsås2 dl creme fraiche 1 förp Abba Caviar Röd Stenbitsrom en skvätt citronsaft citronpeppar efter smakKoka upp sötpotatis, ca 30 minuter (dela potatisarna för kortare tid). Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter. Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar. Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök. Servera med den kalla romsåsen..... kan knappt bli somrigare!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.