Den här fräscha och bäriga efterrätten vispar du ihop på mindre än fem minuter. Hemligheten är att marinera jordgubbarna i en citron- och sockerlag, det ger en syrlig och frisk smak som passar utmärkt efter grillad mat
Slängde därför ihop en enkel (men supergod) tårtaoch köpte lite annat gott till fikat. Det vart ett litet spontant kalas med familjen då mamma och pappa köp lite presenter från Istanbul som de ville ge till tjejerna och vi hade köpt en liten födelsedagspresent till pappa
Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner de i äggsmeten. Nu när sommarens alla festligheter står för dörren, skolavslutning, student, midsommar eller bara fira att de är sommar så ska de ju firas med en riktigt god tårta
Det är alltså en tårta med bottnar av banankaka som varvats med ett lager färska hallon och ett lager mosade jordgubbar med grädde och toppats med vispad grädde, färska jordgubbar, körsbär och smält choklad
Låt tårtan svalna lite och ta bort den ur formen. Det här är en lättgjord tårtbotten med smak av mandel och med fyllning som kan varieras efter eget önskemål
Metod Hetta upp olivolja, tillsätt hackad chili och vitlök. Fräs detta i någon minut utan att de tar färg, tillsätt den nykokta pastan, salt och persilja
Bred ett lager nötcreme eller chokladcreme (bägge finns att köpa på burk bland bakgrejorna i affären) på en botten, ett tunt lager av chokladgojan du gjort själv på nästa och sedan resten av gojan ovanpå och runt tårtan
Lägg på en marängbotten, garnera och spritsa ev ut överbliven choklad pudding och servera genast. 1 förpackning chokladpudding (mjölk- och sojaproteinfri). 2 st marängbottnar (mjölk- och soja-proteinfri)
Men jag tänkte slå ett slag för en tåra som man kan göra på bara en kort stund, räcker till många och om man nu har talangen kan dekorera hur fint som helst och det är långpannetårtan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.