På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
VetebullarBlanda alla ingredienser (utom smöret) till en deg (9 min på medelfart i en blandare). Tillsätt smöret och kör 3 min till eller tills smöret är väl blandat i degen
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen, rör om så att jästen löser sig
Degca 700 g vetemjöl [11 2/3 dl] 15 g kardemummakärnor, gärna nystött [1 ½ msk] 120 g strösocker [1 1/3 dl] 25 g jäst [1/2 paket] 500 g mjölk, kall [5 dl] 55 g ägg [1 st] 110 g smör, rumstempererat 5 g salt [1 tsk]
Burr, vad är det här för sommar. Jag håller tummarna att några solbullar kan göra vädergudarna på gott humör och ge oss lite sol och värme istället för regn och 12 grader
Igår med tidigaste planet flög jag hem till landet, är så mysigt och skönt vara här. )Bestämde mej idag för att baka Solbullar, då det var väldigt molnigt här motför igår då solen strålade
Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.