Dela & skrapa ur vaniljstången & lägg tillsammans med mjölken & sockret i kastrull & låt koka upp. Här kommer receptet på en ljuvligt, krämig, fluffig & det viktigaste av allt, enkel vaniljkräm
Och den här krispiga marängbakelsen med len vaniljkräm, fluffig grädde och färska bär lchf. Lata soliga dagar med strandhäng blandas med lite renovering här hemma och så fikar vi såklart, ett måste här i svarta huset
Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Testa om oljan är tillräckligt varm med en lökbit. Se till att ha ett lock att lägga över oljan om den skulle fatta eld (försök EJ släcka olja med vatten - då exploderar den)
Smält smöret, blanda med mjölken och häll i det också. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten
Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
Så himla söt och god, ja helt toksöt är den, inget för den som är känslig för allt för söta bakverk Ja det kan ju inte bli annat än galet söt när botten består av smulade chokladkakor med chokladbitar i, sedan ovanpå det en härlig kräm bestående av grädde, marshmallowsfluff och polkagrisar
På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.