Degca 700 g vetemjöl [11 2/3 dl] 15 g kardemummakärnor, gärna nystött [1 ½ msk] 120 g strösocker [1 1/3 dl] 25 g jäst [1/2 paket] 500 g mjölk, kall [5 dl] 55 g ägg [1 st] 110 g smör, rumstempererat 5 g salt [1 tsk]
Vaniljkräm0,5 vaniljstång 500 g mjölk [5 dl] 100 g strösocker [1 ¼ dl] 40 g majsstärkelse [3 msk] 80 g äggula [5–6 st] 30 g smör, tärnat [2 msk]
Pocherad rabarber4 stjälkar rabarber (ca 100 g skalad) 1 vaniljstång 1 dl rörsocker 0,5 dl vatten 0,5 dl vitt vin
Klä en form med bakplåtspapper o ha i rabarben i den. När allt är smält så häll över detta på de torra ingredienserna o blanda o sen kleta över de på rabarbern
Vill man så kan man smaksätta pajen med lite kanel över rabarbern innan man lägger på smuldegen. Skalade och tärnade rabarber som täcker pajformen gott och väl
På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Finfördela ingredienserna med händerna till en grynig massa (eller använd elvisp). Skär rabarbern i ½ cm tjocka bitar, dela jordgubbarna och lägg i en ugnssäker form
Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.