Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Vaniljkräm till seglarbullar 90 g äggula (6) 130 g strösocker (1,5 dl) 40 g maizena majsstärkelse (0,75 dl) 1 vaniljstång 375 g mjölk, 3 % (3,75 dl) 30 g osaltat smör. Vetedeg till seglarbullar 570 g vetemjöl (9,5 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 tsk) 130 g strösocker (1,5 dl) 50 g jäst 250 g mjölk (2,5 dl) 110 g smör, rumstemperatur 55 g ägg (1)
1Vaniljkräm till seglarbullar90 g äggula (6) 130 g strösocker (1,5 dl) 40 g maizena majsstärkelse (0,75 dl) 1 vaniljstång 375 g mjölk, 3 % (3,75 dl) 30 g osaltat smör. 1Vetedeg till seglarbullar570 g vetemjöl (9,5 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 tsk) 130 g strösocker (1,5 dl) 50 g jäst 250 g mjölk (2,5 dl) 110 g smör, rumstemperatur 55 g ägg (1)
Blanda smör och socker/vaniljsocker med gaffel. Ställ att jäsa under bakduk/handduk i 30 minuter. Smält smöret till degen och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt och smula i jästen
Ja just det, rätt svar är SOLBULLAR, eller som jag vill kalla dem solskensbullar. 5 dl mjölk 1-2 krm vaniljpulver 1 1/2 dl strösocker 7 äggulor 1 1/2 dl majsstärkelse 50g mjukt smörGör så här (vaniljkräm). 1 1/2 dl strösocker. 1 1/2 dl majsstärkelse
VetebullarBlanda alla ingredienser (utom smöret) till en deg (9 min på medelfart i en blandare). Tillsätt smöret och kör 3 min till eller tills smöret är väl blandat i degen
Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll blandningen över jästen, rör om så att jästen löser sig
Degca 700 g vetemjöl [11 2/3 dl] 15 g kardemummakärnor, gärna nystött [1 ½ msk] 120 g strösocker [1 1/3 dl] 25 g jäst [1/2 paket] 500 g mjölk, kall [5 dl] 55 g ägg [1 st] 110 g smör, rumstempererat 5 g salt [1 tsk]
Solskensbullar, eller solbullar är bara såååå grymt gott. Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.