Jag har spenderat ett antal timmar i köket i helgen för att försöka hinna göra klart vetebrödet och de flesta småkakorna inför kafferepsfinalen som är nästa söndag
En del kallar dem solbullar eller solskensbullar, en del vaniljmunkar. . Jag älskar vaniljbullar. Och när jag säger vaniljbullar menar jag såna släta bullar med vaniljkräm i mitten
eller krämbullar eller pariserbullar - kärt barn har ju många namn. Har inhandlat en ny kompis i köket, en KitchenAid, som jag ju var tvungen att provköra i helgen
Rimbobullar. ca 25 st½ pkt jäst2 dl kall mjölk200 g rumstempererat smör eller margarin1 msk strösocker6 dl vetemjölFYLLNING75 g smör eller margarin1½ msk strösocker1½ tsk vaniljsockerPENSLING1 äggGLASYR1 dl florsockerett par droppar vattenRör ut jästen i lite av mjölken i en skål
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Igår hade jag lite besök. Så jag bakade denna kakan på förmiddagen. Den är rätt go faktiskt och jag gjorde ju den för några veckor sen till målaren som målade om köket
Får besök av lillebror med fru till eftermiddagsfikat. Tänkte jag skulle baka något till det förstås. )Vad passar bättre så här på drottning Silvias namnsdag än en Silviakaka
Det känns som att hela bakbloggsvärlden på internet just nu svämmar över av mumsiga julrecept. I min värld handlar det fortfarande om att återvända från årets mest långdragna sjukstuga hemma, men veckorna går och snart är det första advent
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.