Sockerkringlor med citronfyllning
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g färsk jäst (0,5 paket)
  • 1250 g mjölk 3 % (2,5 dl)
  • 18 g grovstött kardemumma (1 msk)
  • 170 g strösocker (⅔ dl)
  • 13 g finsalt (0,5 tsk)
  • 11 krm hjorthornssalt
  • 1420 g stenmalet vetemjöl (7 dl)
  • 1100 g osaltat smör, rumstempererat
  • 155 g ägg (1 st)
  • 1150 g strösocker
  • 1150 g smör, rumstempererat
  • 13 citroner, zesten
  • 1300 g socker
  • 11 citron, zest
  • 1150 g smör, smält
  • 1 Vetedeg25 g färsk jäst (0,5 paket) 250 g mjölk 3 % (2,5 dl) 8 g grovstött kardemumma (1 msk) 70 g strösocker (⅔ dl) 3 g finsalt (0,5 tsk) 1 krm hjorthornssalt 420 g stenmalet vetemjöl (7 dl) 100 g osaltat smör, rumstempererat 55 g ägg (1 st)
  • 1 Citronfyllning150 g strösocker 150 g smör, rumstempererat 3 citroner, zesten
  • 1 Citronsocker300 g socker 1 citron, zest
  • 1 Pensling150 g smör, smältVetedeg
  • Lös upp jästen i rumstempererad mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda i maskin på låg hastighet i cirka 10 minuter tills du har en fin och elastisk deg. Låt jäsa under duk i 60 minuter. Fyllning
  • Blanda ihop samtliga ingredienser med en slickepott till en jämn massa. Citronsocker
  • Massera ihop citronzest och socker och låt stå. Mixa strax innan användning för att få bort eventuella klumpar men inte så att sockret blir fint. Avslut
  • Kavla ut degen till en rektangel och stryk över citronfyllningen. Vik den dubbel. Skär 3 cm strips, tvinna och lägg som en kringla, nyp ihop ändarna på baksidan av varje bulle. Lägg på en plåt med ordentligt med mellanrum. Låt jäsa i 30 min. Baka av bullarna på 230 grader varmluft i cirka 6-8 minuter, låt svalna. Pensla med smält smör och strö över rikligt med citronsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.