1 Vetedeg25
g färsk jäst (0,5 paket) 250 g mjölk 3 % (2,5 dl) 8 g grovstött kardemumma (1 msk) 70 g strösocker (⅔ dl) 3 g finsalt (0,5 tsk) 1 krm hjorthornssalt 420 g stenmalet vetemjöl (7 dl) 100 g osaltat smör, rumstempererat 55 g ägg (1 st)
1 Citronfyllning150
g strösocker 150 g smör, rumstempererat 3 citroner, zesten
1 Citronsocker300
g socker 1 citron, zest
1 Pensling150
g smör, smältVetedeg
Lös upp jästen i rumstempererad mjölk. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda i maskin på låg hastighet i cirka 10 minuter tills du har en fin och elastisk deg. Låt jäsa under duk i 60 minuter. Fyllning
Blanda ihop samtliga ingredienser med en slickepott till en jämn massa. Citronsocker
Massera ihop citronzest och socker och låt stå. Mixa strax innan användning för att få bort eventuella klumpar men inte så att sockret blir fint. Avslut
Kavla ut degen till en rektangel och stryk över citronfyllningen. Vik den dubbel. Skär 3 cm strips, tvinna och lägg som en kringla, nyp ihop ändarna på baksidan av varje bulle. Lägg på en plåt med ordentligt med mellanrum. Låt jäsa i 30 min. Baka av bullarna på 230 grader varmluft i cirka 6-8 minuter, låt svalna. Pensla med smält smör och strö över rikligt med citronsocker.
Dessa Havrekyssar påminner mycket om Syltkakor fast med mera havresmak och krispighet. Med dessa godingar passade jag även på att prova den nya sockret Stevia
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Skrivet 2016-10-08 Klockan 13. 57. 00. Det här behöver du till en långpanna 30x40 cm ( 42 kakor ). 500 gram smör10 dl vetemjöl4 dl strösocker4 msk vaniljsocker1 msk bakpulver
Lägg sedan smeten muffinsformarna med en sked. Detta underbart goda recept på chokladmuffins kommer från bloggen All that splatters och är skriven av bloggaren Lodi från Texas
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Tryck till med kavlen och kavla längderna, så att de blir cirka 25 cm breda. Skär 2 cm breda bitar och vira dem runt två fingrar ett par varv och avsluta med ett varv tvärs över och lägg änden under bullen. Lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper, max 12 stycken per plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.