1 Biskvibottnar250
g mandelmassa 125 g strösocker (ca 1,3 dl) 60 g äggvita (ca 2)
1 Smörkräm150
g mjölkchoklad 50 g dulce de leche 250 g osaltat smör, rumstempererat 10 g vaniljsocker (1 msk) 75 g äggvita (2–3) 120 g strösocker (ca 1,3 dl) 1 nypa salt
1 Dekor300
g mjölkchokladBiskvibottnar
Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en spritsbar konsistens. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Smörkräm
Hacka chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron, låt svalna till ljummen temperatur. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven. Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter den smälta chokladen, smaksätt med dulce de leche. Montering
Använd en matsked och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar och ställ in kylen i 30 minuter. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i biskvin och doppa försiktigt i chokladen. Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna. Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i 1 vecka men är godast att äta rumstempererade.
Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
200 g Mandelmassaca 2 ÄggvitorFyllning. 1 brk med dulcheChoklad att doppa iKör ingredienserna till botten i en mixer, klicka eller spritsa ut smeten, grädda i 190 grader tills de fått gyllene färg. 1 brk med dulche
Blanda första delen av strösocker, medde rivna hasselnötterna och majsstärkelsen i en bunke. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av andra delen av strösockret och vispa till en fast maräng
Lägg i resterande ingredienser och arbeta ihop degen långsamt med krok. Smula jästen i bunken till din matberedare, värm mjölken tills den blir ljummen och slå över jästen och blanda runt
Detta läckra små mördegsrutor är toppademed nötter i en läcker kolatoscasås, sååå hiiiimlaaa gott. Jag tänkte att vi skulle dra till ett litet bakverk såhär på tisdagskvällen, det är väl inte fel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.