125 g
frystorkat hallonpulver eller svartvinbärspulver (3 msk)
1170 g
strösocker (2 dl)
175 g
glykos (0,5 dl)
1110 g
äggvita (3-4)
11,5
gelatinblad
1300 mörk
choklad
12 msk
rapsolja
1 frystorkade
hallon eller svartvinbär
1 Biskvibottnar250
g mandelmassa 125 g strösocker (1,5 dl) 60 g äggvita (2)
1 Maräng100
g vatten (1 dl) 25 g frystorkat hallonpulver eller svartvinbärspulver (3 msk) 170 g strösocker (2 dl) 75 g glykos (0,5 dl) 110 g äggvita (3-4) 1,5 gelatinblad
Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en spritspar konsistens. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 200 grader varmluft i ca 13-15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Maräng
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka vatten, strösocker, glykos i en kastrull till 118 grader. Under tiden vispar du äggvitorna till en fast maräng. När sockret nått sin temperatur häller du det över marängen med tunn stråle medans du vispar på elvispen på maxhastighet. Fortsätt vispa sedan marängen tills den känns ljummen och fast. Ta upp gelatinbladen från vattnet och smält lite lätt i en skål i mikron, blanda i lite maräng i det smälta gelatinet och sedan vänder du ner allt i resterande maräng. Blanda sist i hallonpulvret Spritsa ut önskad form med sprits och tyll på kexen och stoppa i frysen 2 timmar. Garnering
Smält choklad över ett vattenbad och tillsätt rapsolja. Doppa varje skumtopp och lägg över på ett galler, dekorera med frystorkade bär. Förvara i kylen.
Jag har även gjort dem med torrjäst och tycker dem blir minst lika goda. Rimbobullar är kalljästa bullar med fyllning som med andra ord också kan beskrivas som förenklade wienerbröd
Dessa Havrekyssar påminner mycket om Syltkakor fast med mera havresmak och krispighet. Med dessa godingar passade jag även på att prova den nya sockret Stevia
Tina hallonen och mosa med en gaffel. Vispa till en ljus pösig smet, gärna med elvisp med vispar. När drygt hälften smält - ta bort smöret från värmen och låt resten smälta av den befintliga värmen
Jag har just bakat asapissagoda chokladmuffinsmed extra allt. Dessa tycker jag inte behöver toppas med något, men om du är extra sugen kan du snabbt vispa ihop en frosting å bre på
Innan servering, när bullarna svalnat, penslar du dem med smält smör och doppar i strösocker. Blanda ihop vaniljkrämen, följ instruktionen på paketet eller vispa ihop den kalla mjölken med torrvaran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.