Till lunch idag fick jag och Algot en omelett med dillstuvning ochräkor. Jag och Algot startade dagen med att åka och shoppa lite kläder till honom och sedan veckohandlade vi, så nu är kylskåpet fullt med mat igen
Blanda ihop äggen med mjölken och tillsätt lite salt och svartpeppar. Låt omelettsmeten gräddas på medelvärme tills den blivit helt fast, skaka om i bland så att den lösa äggsmten fördelar sig i pannan
Gör snittarnaoch servera direkt. Snittarna mjuknar om det får stå länge. Täck färskostlagret med skalade rökta räkor, strö över dill och toppa med rivet eller sisselerat citronskal
Smaka av med salt och ev. Servera med bröd. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
En krämigt god omelett med bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Barnen åt inte detta utan fick en annan rätt där ägg står med i innehållsförteckningen, amerikanska pannkakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.