Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt. Räkor med sting. En trerätters middag blev det i vanlig ordning och i början var det tänkt att vi skulle köra samma meny som förra året, men jag ändrade mig för någon vecka sedan
Kola fyllningtillpajer-kakor. En jätte god kola som du kan avända som fyllning på pajer och kakor. Ta fram en kastrull och häll i grädde, sirap och socker
Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen. Strö osten över och ställ in i ugnen några minuter, tills osten har smält och fått lite färg
Sundbyholms slotts afternoon tea som dom brukar ha på höst/vår-kanten rekommenderas varmt. Vi hittade lite rökta räkoroch fryst scampi som vi förvandlade till en god tallrik tillsammans med en grekiskt lantbröd från Schelins konditori som förövrigt gräddar sina Wienerbröd perfekt bruna
Passera potatisen och blanda den med resten av ingredienserna till en jämn och fast smet. Var försiktig med bittermandelessensen och ta bara en droppe i taget och smaka av
För några år sedan gjorde Leif Mannerström en räkomelett i tv-programmet "Mästerkocken" och ända sedan dess har jag varit sugen på att prova att göra en själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.