Här kommer två förslag. Blanda vatten, salt och socker i en form och lägg itorskryggen. Tillsätt senap, citron- ochlimesaft samt smaka av med kryddorna
Sandefjordsås3 dl grädde 3 dl crème fraîche 300 g smör 1 msk kycklingbuljong 3 limefrukter, skal och saft. 1Torskrygg800 g torskrygg (gärna medskinnet på) (ok enligt WWF. s riktlinjer) 100 g smör, att steka i 1 tsk salt 1 krm svartpeppar. 1potatis800 g mjöligpotatis 2 tsk salt
Det blev sån bra kombination av salt och sött med rödbetor, bacon och feta. Lägg upp rödbetorna på ett fat och strö över fetaost och bacon, toppa med rucola
Sandefjordsås3 dl grädde 3 dl crème fraîche 300 g smör 1 msk kycklingbuljong 3 limefrukter, skal och saft. Torskrygg800 g torskrygg (gärna medskinnet på) (ok enligt WWF. s riktlinjer) 100 g smör, att steka i 1 tsk salt 1 krm svartpeppar. potatis800 g mjöligpotatis 2 tsk salt
Mjäll ochfintorskryggtillsammansmed smält smör och pepparrot - en oslagbar kombination. Mixapotatisenmedstavmixertill en slät konsistensoch späd eventuellt med kokgrädden
Annars kan man ersätta den medvanlig fransk senap och smaksätta den medlite rosépeppar. För att såsen skall blifylligare är det bäst att koka upp den först medlite vetemjöl, se recept
Torskryggmed smörsky ochsparrisEfter att min fru varit på Hedmans Krog i Wästra Torp nära Smygehuk medsin mamma och en väninnaoch berättat vad de ätit så hittade jag på en egen variant på deras torskrygg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.