600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Sandefjordsås3 dl grädde 3 dl crème fraîche 300 g smör 1 msk kycklingbuljong 3 limefrukter, skal och saft. Torskrygg800 g torskrygg (gärna med skinnet på) (ok enligt WWF. potatis800 g mjölig potatis 2 tsk salt
4 900 g potatis 4 morötter 250 g champinjoner 2 msk smör eller margarin 500 g nötfärs 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 1/2 tsk salt 2 krm peppar 2 1/2 dl matlagningsgrädde Lägg till i inköpslistan
Smaka av medpressad citron, salt och peppar. Dela torsken i fyra portionsbitar och stek dem hastigt på köttsidan i en rejäl klick smör på medelvärme så att den får en fin yta, Lägg över på ugnsfat och häll över smöret
Smaka av med salt och peppar. Lunchen hemma hos oss blev därför renskav med kantareller. Både fyraåringen och tvååringen fyllde på tallriken ett par gånger
Torsken är finast i månader med r - och nu är det septembeR. Mixa under tiden örterna med olivoljan. Lägg torsken i en ugnsform och lägg örtblandningen på torsken
Servera alldeles nygjord medpressadpotatis, smörslungad spenat och tomatsallad. Själv hade jag en fantastisk nyårskväll med jättejättegod mat på restaurang tillsammans med äldsta dottern och hennes man
Koka små potatisarmed skal färdiga, låt dem ånga av, lägg smält smör blandat medpressad vitlök i botten av en eldfast form, lägg i potatisenoch tryck till dem så de spricker, pensla med smöret och strö över flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.