Rör ihop rågkrosset med filen i en bunke. Den här gången använde jag filen i dessa goda bikarbonatslimpor, som jag bakade efter ett recept som jag hittade på Tasteline (se här)
Ingredienser är nu angivna med vikt, för att få ett ännu bättre och mer precist resultat. Nu är det med andra ord ännu enklare att lyckas med de här goda tekakorna
limporna skall inte jäsa innan. Häll på 1 dl fingervarmt vatten och rör ut jästen med en träsked. Forma 2 limpor och lägg dem på tvären på den smorda långpannan. Låt limporna gräddas i 30 min
Lite extra god frukost idag med denna supersnabba och enkla limpan. 6 dl vetemjöl (jag använde rågsikt) 2 dl havregryn 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 4 dl vatten Sätt ugnen på 180 grader
Bellis hjälpte mig med detta brödet. Hon är så söt när hon försöker röra om med sina små armar. Häll upp i brödformar och platta ut degen med en blöt hand
Det här brödet går jätte snabbt att röra ihop och behöver dessutom inte jäsa. Det är lite som "man tager vad man haver", tex lite slattar av nötter, solroskärnor och/eller torkad frukt som aprikoser, russin eller torkade gojibär eller torkade blåbär
Frallor utan jäst, med bakpulver i stället. Degen är rätt kladdig så ta för att forma bullar så klickar du enklast upp på plåten med hjälp av en sked och formar sedan bullarna med mjölade händer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.