Eftersom detta bröd är ganska sött så det är väl inget bröd som man ska äta varje dag direkt, men då och då tycker i alla fall jag att det är okej att käka ett lite sötare matbröd bara för att det är gott
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Tillsätt russin och mjöl lite i taget och rör till en smidig deg. Jag har inte ätit dem själv men Peter sa att de var goda nog för att hamna på bloggen och det får jag ju lita på
Nybakade tekakor är hur gott som helst och blir mycket godare än de som man köper färdiga i mataffären och det är också ett väldigt pålitligt recept som alltid lyckas så länge man inte värmer degvätskan för mycket så att jästsvamparna dör
Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukost tillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbröd och de här tekakorna är supergoda att äta till frukost
saftiga, goda och de håller sig saftigaoch goda även några dagar efter att man har gjort dem. I förrgår bakade jag de här jättegoda tekakornaoch de blev precis som jag ville ha dem
och en massa andra frågor så nu tänkte jag att det var dags att berätta hur jag gör…Detta är ett basrecept med inga krusiduller…men det blir sååå saftigaoch goda lussekatter
Grädda sedan i mitten av ugnen tills dess att de har blivit klara och fått lite färg. I brist på annat så använde jag min sambos proteinshake´s lock, det fungerade utmärkt och jag tyckte att tekakorna blev lagom stora
Här kommer ett recept på riktigt saftigaoch goda tekakor som ni måste testa att baka i helgen. Mina ugnsplåtar behöver inte bakplåtspapper så jag brukar inte använda det och skriver därför inte ut det i recepten längre
Jag använder fast potatis som jag grovriver och sedan steker i panna med lite smör. Röran ovanpå kycklingen får jättefin färg efter lite under en halvtimme i ugnen
Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.