Snabb köttfärslimpa på pizzavis.
Mias Lilla Skafferi
Mias Lilla Skafferi
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Färslimpa
  • 500 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • 2 tsk salt
  • Tomatsås och topping
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 st gul lök, finhackade
  • 1 st vitlöksklyfta finriven
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk pizzakrydda
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl mozzarella i grova bitar
  • 2 dl färska champinjoner, skivade
  • 50 g rökt skinka, i grova strimlor
  • Gör så här
  • Blanda samman alla ingredienser till köttfärslimpan och tryck ut köttfärs i en ugnsfast form.
  • Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt och tillsätt tomat samt kryddor, låt puttra 3 minuter och smaka av med rikligt med salt, socker och rikligt med svartpeppar.
  • Toppa din köttfärslimpa med tomatsås och fördela skinka, champinjoner och mozzarellaost över.
  • Baka köttfärslimpan i ugn 200 grader i ca 25 minuter Servera med pasta eller pressad potatis och sallad.
  • Postat i:Lunchlådan Tagged: champinjoner, köttfärs, mozzarellaost, skinka, tomatsås

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.