Jag brukar använda elvispen med degkrokarna när jag gör på en större mängd färs. En smakrik, fast köttfärslimpa med långstekt, karamelliserad lök och en galet god pepparsås som jag kokade ihop med en gnutta starkvinsglögg
Blanda snabbt samman med en gaffel eller med fingrarna tills allt kan samlas ihop till en degklump. Jag blev faktiskt inte förvånad, då köttfärssås är något som oftast gillas av elever på högstadiet
I stora drag gör man en köttbullesmet, men istället för att forma den till bollar gör man avlånga järpar, som man sedan klär in i två skivor rökt skinka, sådan skinka som man har på smörgåsen
Veckohandling, städ och tvätt stod på schemat idag. Häll på grädden och låt den koka in under 10 minuter. Totalt vid 4 port blir det 10 SP/port, om man delar den på 6 port blir det totalt 7 SP/port
Gör en valfri pajdeg. Lägg degen i en långpanna som är 30x40 cm med bakplåtspapper i botten. Fyllning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med smör
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.