Anette är gästkock idag och några kommande dagar. Hon bjöd på trerättersmiddag i fredags. Dela den i två och arbeta till runda bröd med hjälp utav mjölet
Så enkelt att göra och sedan har du ett gott, nyttigt bröd som räcker länge. Jag kan tänka mig att massor av grönsaker på toppen hade varit ännu godare, men jag hann inte lägga på något mer än smör innan jag åt upp det
Stålet från Gourmetstål forsätter att imponera, till och med glutenfria produkter får en krispig botten och degen reser sig fint och får såna där härliga bubblor som man blir så lycklig av
Sen fika och njut. Smält 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min. Blanda sen i 1/2 burk kesella, 1/2dl ljus sirap, en nypa salt samt 1/2dl socker, 2pkt saffran för mycket smak och slutligen nästan ett helt paket(500g) av sempers finmix. Knåda degen och gör antingen vanliga lussekatter eller kavla ut den och bre på en blandning av 50g smör, 50g grovriven mandelmassa och 1tsk vaniljsocker och rulla ihop till en rulle och gör ”vanliga” bullar. Låt bullarna jäsa i 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i 250grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 75g smör och blanda med 2,5dl standard mjölk, låt blandningen bli ”fingervarm” smula ned 25g jäst och häll över mjölk o smörblandningen samt 1msk husk…rör ut jäst och husk ordentligt och låt detta svälla i 10 min Blanda sen i 1/2 burk kesella, 1/2dl ljus sirap, en nypa salt samt 1/2dl socker, 2pkt saffran för mycket smak och slutligen nästan ett helt paket(500g) av sempers finmix. 40min och pensla dem då med ägg och ha i russin i lussekatterna eller pärlsocker på bullarna grädda dem sen i. 10 minuter Sen fika och njut
Och som glutenintolerant gör jag som så ofta en egen variant av ett annat recept – här är pajdegen min egen medans fyllningen är från Mandelmanns recpet
* Lägg rabarber och bönor i botten på en lätt smord ugnsform. * I en skål, blanda övriga ingredienser, spara lite citronskal, och fördela över ovanpå, rör lite ner emellan rabarbern
Det är enkelt att lyckas med glutenfri bakning med några tips längst vägen, hoppas att du testar. Rödbeta och spiskumminfrön (torrostade) är en väldigt god kombination
För att få dem lika frasiga ochgoda som nygräddade, värm på dem lite i ugnen när de tinat. Vi blir fler och fler som äter glutenfritt, vill du prova fler av mina kakrecept så hittar du några favoriter i Gammaldags husmanskost på nytt sätt
Vill du ha fler tips pågoda, glutenfria bakverk till julens kakkalas så hittar du en hel del gott i mina kokböcker Gammaldags husmanskost på nytt sätt och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.