1 rårörda
lingon, se separat receptBlanda färs, salt och kryddan i en bunke. Rör i äggulorna, en i taget.
1 Blanda
i grädden, lite i taget. Täck bunken med plastfilm och ställ färsen kallt ca 1 timme.
1 Sätt
ugnen på 225 grader.
1 Forma
färsen till en limpa i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Pensla limpan försiktigt med ca hälften av det smälta smöret. Sikta över ett tunt lager ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
1 Ös
limpan med resten av smöret och stick in en köttermometer. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Efterstek limpan till 70 graders innertemperatur. Låt limpan vila ca 10 minuter och garnera med persiljan. Servera med potatismos, gröna ärter, brynt smör, pressgurka och rårörda lingon.
4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Veckohandling, städ och tvätt stod på schemat idag. Häll på grädden och låt den koka in under 10 minuter. Totalt vid 4 port blir det 10 SP/port, om man delar den på 6 port blir det totalt 7 SP/port
Igår gjorde jag denna goda köttfärsomelletten och den kommer jag sannerligen göra fler gånger eftersom den var så himmla god, och inte var den komplicerad heller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.