Köttfärslimpa – recept på wallenbergare som köttfärslimpa
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kalvfärs
  • 11 tsk salt
  • 12 krm epice riche, fyra kryddor
  • 14 äggulor
  • 12 dl vispgrädde
  • 12 msk smält smör
  • 1 ströbröd
  • 1 hackad kruspersilja
  • 14 portioner potatismos
  • 14 portioner kokta gröna ärter
  • 125 g brynt smör
  • 1 pressgurka, se separat recept
  • 1 rårörda lingon, se separat receptBlanda färs, salt och kryddan i en bunke. Rör i äggulorna, en i taget.
  • 1 Blanda i grädden, lite i taget. Täck bunken med plastfilm och ställ färsen kallt ca 1 timme.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Forma färsen till en limpa i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Pensla limpan försiktigt med ca hälften av det smälta smöret. Sikta över ett tunt lager ströbröd. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
  • 1 Ös limpan med resten av smöret och stick in en köttermometer. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader. Efterstek limpan till 70 graders innertemperatur. Låt limpan vila ca 10 minuter och garnera med persiljan. Servera med potatismos, gröna ärter, brynt smör, pressgurka och rårörda lingon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.