Smörrostat bröd med vaniljfärskost och örtig björnbärskompott
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g frysta björnbär, eller andra bär
  • 10,5 dl ljust muscovadosocker
  • 11 krm nymalen svartpeppar
  • 11 msk finhackad rosmarin och timjan
  • 14 skivor ljust surdegsbröd
  • 16 msk smör
  • 11 krm salt
  • 1250 g färskost
  • 11 tsk vaniljpulver
  • 12 msk honung
  • 1 Björnbärskompott 250 g frysta björnbär, eller andra bär 0,5 dl ljust muscovadosocker 1 krm nymalen svartpeppar 1 msk finhackad rosmarin och timjan
  • 1 Rostat bröd 4 skivor ljust surdegsbröd 6 msk smör 1 krm salt
  • 1 Vaniljfärskost 250 g färskost 1 tsk vaniljpulver 2 msk honungBörja med att lägga alla ingredienser till kompotten i en kastrull, låt småkoka på låg temperatur tills den gått samman. Bred smöret på brödet, salta en aning och skär brödet i mindre bitar. Rosta sedan brödet i ugn på 200 grader tills det är frasigt och gyllene. Låt svalna. Rör färskosten mjuk med vaniljen och honungen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.