Precis en sådan ljuvlig skapelse är vad vi har till er idag här i Mårtenssons kök, ett laxsmörrebrödmed en fantastisk god västerbottensoströra, ruccolasallad, citron och en klick rom på toppen som kronan på verket
Ingredienser Portioner. 4 5 kokta ägg 1 liten rödlök 1 dl lättkaviar 1/2 dl lätt crème fraiche 3 msk skuren dill + lite till garnering peppar 4 kokta potatisar grovt bröd Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. 1salt och peppar. 12 st kycklingfiléer salt och peppar 1 tsk rökt paprika 2 msk smör bordsmargarin 4 skiva ljust surdegsbröd 4 st romansalladsblad 2 st plommontomater hyvlad parmesanost pinjenötter basilika Baconmajonnäs 140 g bacon 1 dl majonnäs 2 msk hackad basilikaKrydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver. 1Hacka två av baconskivorna fint och blanda med majonnäs och hackad basilika. 1Bred bordsmargarin på brödskivorna och lägg på salladsblad. 1Skiva kycklingen och fördela den på bröden. 1Toppa med baconmajonnäs, bacon, parmesanost, pinjenötter och basilika
Vispa äggvita och mjöl med en gaffel till en slät smet. Vill man, kan man ju fuska med färdig rostad lök, men jag vill understryka att det var väl värt att fritera löken själv
Späd med ölen till en klumpfri smet. Skala löken och skär den i skivor, cirka sju millimeter tjocka. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
Smörrebrödmed lax klart att servera. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva
8 små smörrebröd färskost eller smör 4 skivor danskt rågbröd ca 400 g färska räkor med skal 0,8 dl hovmästar-/ gravlaxsås ca 100 g gravad lax i skivor 2 msk finhackad rödlök dillvippa till garnering Lägg till i inköpslistan
Blanda surdegen med resten avingredienserna. flingsalt och svartpeppar. kapris. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto ochkapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.