Potatis- och purjolökssoppa500 g potatis 150 g palsternacka 100 g rotselleri 1 gul lök, stor 75 g smör 1 purjolök, stor (à ca 300 g) 2 l hönsbuljong 1 msk färsk timjan, hackad 2 dl vispgrädde salt
Servera den med ett gott bröd och saker är biff. Servera med ett gott bröd. Häll en skvätt olivolja i en kastrull och fräs den skivade purjolöken, den skall inte ta färg
Efter en vecka på Kreta med massor av god grekisk mat så var det skönt att komma hem och äta något lite lättare som ändå mättar och då gjorde jag den här goda potatis ochpurjolökssoppan till middag igår
Crème Vichyssoise - eller Potatis ochpurjolökssoppamed saffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
Ingredienser Portioner. 4 5 kokta ägg 1 liten rödlök 1 dl lättkaviar 1/2 dl lätt crème fraiche 3 msk skuren dill + lite till garnering peppar 4 kokta potatisar grovt bröd Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Strimla baconen i små bitar och stek knaprigt medan soppan kokar. flingsalt och nymald peppar. Servera rykande het med bacon på toppen med en ostmacka till
Smaka av med salt och peppar. Verkligen äkta smörrebröd skulle jag vilja säga, eftersom det var i Köpenhamn och de var utvalda av en kompis som är en äkta köpenhamnare
Potatis ochpurjolökssoppamed knaperstekt bacon. koka upp vattnet med buljongtärningarna och hacka, potatis, lök, purjo, vitlök, häll sedan ner det i det kokande vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.