(Ur Fransk bistro) Smördegsflarnmedaprikos. Fyll på med vanilj- och citrongrädden och aprikoser. Pudra hälften av florsockret över bakplåtspapperet med en sil
Ingredienser Portioner. 6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner 250 g färsk smördeg 1 äggula 1 tsk vallmofrön 100 g lagrad hårdost (Svecia) 1 dl crème fraiche salt och peppar 150 g najadlax 1 ask smörgåskrasse Lägg till i inköpslistan
Lägg potatisskivorna på en plåt, pensla med olja och krydda med salt och vitpeppar. Gör en skåra i kycklingfiléen och lägg i två aprikoser och färsk timjan, vira två skinkskivor om varje kycklingfilé
Dessa godbitar innehåller dock oftast nötter och därmed inte lämplig för alla att förtära. Basen består av kokos där jag adderade torkade aprikoser och färska dadlar
Lägg aprikoserna i formen som är klädd med pajdegen, fördela fyllningen över. Det blir med pajdeg än vad som behövs, men kavla ut degen och skär i rutor
Bred bönkrämen på smördegsflarnet och toppa med grönsaker och fetaost. Nagga den med en gaffel. Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av
Pensla kanterna med ägg och sätt in i ugnen tills den fått fin färg. Smula över chevréost och ringla över honung när den är klar och toppa med färsk rosmarin
Dela aprikoserna på längden. Dela osten i bitar, lägg aprikosen på osten och sätt i tandpetaren. Koka bitarna i en liten kastrull med vitvinsglöggen 5-10 min på svag värme tills glöggen kokat in. 100g soltorkade aprikoser
Denna dessert är god tillsammans med pistageglass. Servera med glass. 4 st nektariner, 4 st aprikoser eller valfri frukt1 dl socker½ dl kokande vattenSaften från 1 st citronNågra droppar whisky, rom eller konjakTäck botten på en tjockbottnad kastrull med 1 dl socker och smält till gyllende färg. 4 st aprikoser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.