Smördegsflarn med getost och tomat
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smördegsplatta, 250 g fryst eller kyld
  • 1 chèvre utan kanter
  • 1 stora ägg
  • 1 nymald svartpeppar
  • 1 salt
  • 1 små tomater
  • 1 basilikablad
  • 1 flytande honung (valfritt)Tina smördegen om den är fryst. Sätt ugnen på 200°C.Rulla ut smördegen på bakplåtspapper. Skär en markering 2 cm in från kanten i smördegen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills den börjar få färg. Ta ut och pensla smördegen med ägg. Grädda ytterligare ca 3 minuter.Finfördela osten och vispa ihop med äggen. Peppra och salta.
  • Ta ut degen och platta försiktigt till degen innanför kanten för att ge plats till fyllningen.Häll i fyllningen försiktigt innanför kanten. Fortsätt grädda 10­–15 minuter mitt i ugnen tills fyllningen stannat. Ta ut och låt svalna något.Halvera eller skär tomaterna i mindre bitar. Fördela dem och basilkablad på fyllningen. Strö på lite flingsalt på tomaterna och ringla eventuellt över lite honung i tunn stråle. Värm honungen lite så blir den mer rinnig. Om du inte ska servera direkt, vänta med att lägga på all topping. Flarnet är gott även när det svalnat.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.