Blanda kesella och mandelmassa. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite degspad. Skär av ett lock på varje bulle, tag ur lite inkråm och fyll med mandelmasseblandningen och bär och lägg på locken
Jag utgick som sagt från mitt gamla recept men gjorde små ändringar. Jag har en tendens att fastna för en viss maträtt eller ett livsmedel, och äter det så mycket att jag nästan tröttnar (har inte tröttnat på muggkakor än dock
Har man inga silikonformar, så använd muffinsplåt, och fodra dem med pappersformar. Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
Små bananpannkakor blev det,. med lönnsirap och röd vinbärssylt. Själv nöjer jag mig med att slå på TV. Stek små pannkakor, gärna i plättlagg, ca 1 msk smet per pannkaka
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.