Fyll semlornamed mandelmasseröra, spritsa över grädde och lägg på locket. Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg
"Riv "(rulla) bullarna runda i önskad storlek och lägg dem på plåt med bakpapper eller silikon duk. Ställ direkt av bullarna från plåten genom att dra i pappret, detta för att bullarna inte ska efter bakas på den varma plåten, Bränn dig inte
När tonfisken är klar ta ut den och lägg den på en tallrik med salladen och senaps kesellan. Den blev mycket friskare och lättare än jag trodde den skulle bli, den grova senapen på tonfisken smälte in och passade helt klart ihop med den lätta potatis salladen
Pensla semlornamed vatten, dekorera med valfria frön, jag valde linfrön och pumpakärnor. Fast Pain de Martin har ett utmärkt recept med instruktioner så jag fick rådfråga min kära hustru om konsistensen
Nu i advent vill jag gärna bakamed saffran men tycker att jag vill spara lussebullarna till Lucia, så då bakar jag istället flätat saffransbröd, bakatmedkesella som gör brödet extra saftigt och gott
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Det ska jag prova nångång, men då måste jag "baka" några nya flarn för de jag gjorde i helgen är slut för länge se'n
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.