Vispa grädden och spritsa i en lagom stor gräddblomma i formarna och toppar med färska bär. De här mördegsformarna åt vi som efterrätt på vår kräftmiddag i söndags och de blir sådär goda och spröda med mycket vaniljsmak
Har man inga silikonformar, så använd muffinsplåt, och fodra dem med pappersformar. Med det sagt, så kan jag meddela att jag nog har hittat mitt recept på semla eller fastlagsbulle, som vi säger i Skåneland
med lönnsirap och röd vinbärssylt. Små bananpannkakor blev det,. Själv nöjer jag mig med att slå på TV. Stek små pannkakor, gärna i plättlagg, ca 1 msk smet per pannkaka
Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.