Salta, peppar och servera med några droppar citron. 4 nävar grönkål. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
1 kg Grönkål/Savoykål. 11 msk DijonsenapKoka grönkålen några minuter i lättsaltat vatten. 1Strimla/tärna baconet och stek knaprigt, tillsätt sedan grönkålen. 1Blanda ned grädde och krydda med vitpeppar efter smak. 1Det går bra att byta grönkålen mot savoykål
En av de bästa rätter jag kan tänka mig är smörstekt fjällfisk. Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt
I Dimçaydalen ligger många restauranger på träflottar ute i vattnet med odlingskassar bredvid. Det är svalt och skönt på floden, jämfört med hettan i Alanya
Plocka bladen av grönkålen och vänd runt med lite olja och citronsaft så att de blir blanka. Skala och skiva schalottenlöken och tillsätt i pannan med potatis
Servera direkt tillsammans med stekta ägg. Ansa och hacka grönkålen i lagom stora munsbitar. Mycket gott som sidorätt men också med ett par stekta ägg - då blir det en hel måltid
Smaka av med salt och peppar. Repa bladen från stjälkarna på den färska grönkålen. Tillsätt Milda Mat och sjud kålen 3-4 minuter, späd ev med lite av spadet. 1 medelstortgrönkålsstånd eller 1 pkt á 400 g fryst hackad grönkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.