Pistagebullar med vaniljfyllning. 21 januari 2016 @ 20. 08. Blev sugen på att prova nyinköpt pistageessens från Essensfabriken, hade bla ingen vanlig jäst hemma så jag tog vad som fanns
Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt
Wilgot tjatar ju om bullar varje dag, så idag bakade jag lite släta kardemummabullar till honom, men som alltid tar han två tuggor och sedan vill han ha frukt istället, riktigt fruktoman den killen som föredrar frukt framför bullar och kakor
Det är snart dags att knåpa ihop den första semlan – och för det krävs en god slät bulle. Dessa goda bullar gör jag normalt sett ganska ofta men nu var det ett bra tag sedan
Pistagebullar (ca 25-30 st). Go kväll. Helt slut efter en lång jobbdag som startade redan kl 7 imorse, skönt att koppla av med att uppdatera er om smaskiga recept
Då var det släta bullar toppade med hackad mandel och Smörbullar fyllda med Havtornsylt. Detta är en halv sats där hälften gjordes till släta och andra hälften smöriga
Dela i ca 17-18 bitar, trilla till bollar som vartefter kavlas ut en aning, lägg en klick fyllning i mitten, kläm ihop sidorna och vänd den släta sidan upp när de läggs i formar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.