Kör enkel sats och glest på två plåtar. Långjäs i avstängd ugn med en kastrull med kokande vatten utan fuktad handduk på! Låt bullarna svalna under torr handduk och frys in så fort de svalnat!
Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt. Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla bullarnamed ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. 1 msk stötta kardemummakärnor
Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Bre på smör och ringla på rikligt medKardemumma. Kardemummabullar är minst sagt lika goda som vanliga
Men nu har vi ett gäng med goa bullar att äta upp, mumsigt värre. Wilgot tjatar ju om bullar varje dag, så idag bakade jag lite slätakardemummabullar till honom, men som alltid tar han två tuggor och sedan vill han ha frukt istället, riktigt fruktoman den killen som föredrar frukt framför bullar och kakor
I morgon fyller vi dessa med. Här kommer receptet på bullarna som blev söta och saftiga. Rulla ca 12 bullar. Pensla med ägg och grädda i ugn, 250 grader ca 8 minuter. ca 12 bullar
Dessa goda bullar gör jag normalt sett ganska ofta men nu var det ett bra tag sedan. Det är snart dags att knåpa ihop den första semlan – och för det krävs en god slät bulle
Lös upp med lite kall mjölk. Goda slätabullar. För att det ska bli semlor så brukar jag ta köpt mandelmassa och värma med lite mjölk tills det blir löst
Blanda allt och baka ut till runda bullar. Jäs bullarna tills de har dubbel storlek, pensla med uppvispat ägg och grädda 220 grader. 2 tsk malen kardemumma
Pensla bullarnamed uppvispat ägg medans dom är varma. Rundriv till fina bullar. Jäs bullarna under bakduk i 1 timme. Grädda bullarna i 8 minuter. 1 msk kardemumma
Jag älskar när man har bakat bullar och man man tar en när den fortfarande är varm och sätter sig i soffan med en gammal eller ny tidning och bara kan slappna av
Har Du ingen assistent, är det muskelkraft eller elvispen med degkrokar som gäller. Det doftar godsaker i hela huset och snart ska jag luta mig tillbaka och moffa bullar och dricka mjölk
Pensla bullarnamed ett uppvispat ägg. Baka ut bullarna. Tillsätt socker, kardemumma, vaniljsocker. Gluten behövs för att få fylliga och luftiga bröd/bullar
Kommentarer
manuela-2
Kör enkel sats och glest på två plåtar. Långjäs i avstängd ugn med en kastrull med kokande vatten utan fuktad handduk på! Låt bullarna svalna under torr handduk och frys in så fort de svalnat!
Logga in eller Registrera för att kommentera.