Forma bullarna som ni vill, jag började med att göra vanliga snurror fyllda med mandelmassa och fortsatte sedan med vanliga lussebullar utan mandelmassfyllning
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. 2 ägg 30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. 1 dl strösocker
Rör ner kesellan med en slev. Lussebullar LCHF. Pensla dem med uppvispat ägg. Glöm inte att fukta fingrarna när du ska forma degen till lussebullarna, det är jätteviktigt
200 g strösocker (drygt 2 dl). Fördeg500 g mjölk, rumstempererad (5 dl) 500 g vetemjöl special (ca 8 dl) 40 g jäst 200 g strösocker (drygt 2 dl) 1 g saffran som fått dra i konjak eller vodka
Pensla bullarna med smält smör medan de fortfarande är varma och doppa dem i strösocker. Vad sägs om den här saftiga varianten med fyllning av vit choklad
12 dl strösocker. 11 dl russinStöt gärna saffranet i en mortel med 1 tsk av sockret. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Pensla bullarna med uppvispat ägg. 1Njut av dina nybakade lussebullar
Jag har penslat det här gänget medsockerlösning efter gräddning, vilket jag verkligen gillar, men det går också bra att pensla dem med ägg före gräddning om man hellre vill det
Men nu har vi ett gäng med goa bullar att äta upp, mumsigt värre. Tillsätt smör, kesella,socker, vaniljsocker, kardemumma, salt och nästan allt vetemjöl
30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.