Om det nu är så att ni önskar ett lite jazzigare recept på semlor så föreslår jag att ni klickar er in till Baktakt som här filmar hela kalaset när de dansar till sköna toner under tiden de bakar slätabullar och gör semlor
Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt. Värm mjölken till max 37°. Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. 1 uppvispat ägg till pensling
Wilgot tjatar ju om bullar varje dag, så idag bakade jag lite slätakardemummabullartill honom, men som alltid tar han två tuggor och sedan vill han ha frukt istället, riktigt fruktoman den killen som föredrar frukt framför bullar och kakor
Forma tillslätabullar och lägg dom i alluminiumformar ställda på plåtar. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölk och rör runt tills jästen har löst upp sig
Gör den något lösare om du vill spritsa ut degen än om du formar degen tillbullar "för hand". Tillsätt socker, glutenfri mjölmix blandad med hjorthornssalt och arbeta till en smidig deg
De här bullarna är såna som är passliga just för det tillfället. Så här kommer receptet ifall det är någon annan som också vill "picknicka" med dessa bullar
Dela degen i lika stora bitar och rulla tillbullar. Pensla tunt med vispat ägg på bullarna. Klicka på bilden nedan så hittar du länkar till mina bloggkollegors recept på glutenfria semlor, bland annat de här vackra skapelserna från Jills mat
Rundriv till fina bullar. Pensla bullarna med uppvispat ägg medans dom är varma. Jäs bullarna under bakduk i 1 timme. Ställ in plåten och sänk värmen till 225°. Grädda bullarna i 8 minuter
Vi ville gärna ta med något litet som en inflyttningspresent så D passade på att baka bullar. Bullarna blev stora och saftiga och är bakade efter Vår kokboks klassiska recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.