Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är riktigt upplöst. Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet
Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt
Wilgot tjatar ju om bullar varje dag, så idag bakade jag lite släta kardemummabullar till honom, men som alltid tar han två tuggor och sedan vill han ha frukt istället, riktigt fruktoman den killen som föredrar frukt framför bullar och kakor
Hembakta bullar måste vara det godaste som finns. Man minns barndommen när man fick bullar med mjölk och nu även som vuxen blir man barnsligt glad av just detta
Det är snart dags att knåpa ihop den första semlan – och för det krävs en god slät bulle. Dessa goda bullar gör jag normalt sett ganska ofta men nu var det ett bra tag sedan
Fyllda vetebullar med galet god fyllning (ca 15 st, ganska stora). På Instagram heter jag @madameedithblogg Fyllda vetebullar med galet god fyllning (ca 15 st, ganska stora)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.