Lägg potatisen i botten på en ugnsform med lite rapsolja, sprid ut potatisen jämnt salta och peppra. Lägg på champinjonerna hela, chorizon och sprid ut vitlöken, häll på de krossade tomaterna och vinet
På helgen äter vi alltid lite extra gott. Nu när hösten smyger sig på älskar jag grytor och soppor. Lägg fläskfilén i botten av en form, höll över såsen och strö på grönsakerna
Skinkstek - brukar då och då gå att hitta riktigt billigt på affären. Och som vanligt tummar vi inte på kraven att det ska vara lätt att tillaga och att det ska bli mycket mat
Visserligen kanske man inte behöver äta stek med potatis och gräddsås, men själva principen att äta något lite festligare och kosta på sig dessert och fin dukning, tilltalar mig
Här följer menyn. Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Vi håller fortfarande på med att laga sådant vi inte brukar äta och idag åt vi denna soppa jättegod och smidig att tillaga (smidig för att Micke fixade den
Dagarna går ju så galet fort och jag har ännu inte delgett er vårt nyårsfirande på kvällen. Något som vi började med förra året var att spå vad som vi tror ska hända det nya året
Sambon fick några makrillar på kroken häromdagen och dom la vi såklart på grillen. Passade också på att grilla några laxfiléer och till detta gjorde jag en risonisallad
Halloween, med kladdkaka påmenyn. Så, den kommande veckan kör vi lite Halloween-tema här på bloggen. -) För att ni dessutom enklare ska hitta så har jag skapat en helt ny Halloween-kategori här på bloggen, kika in under veckan allt eftersom den fylls på vetja
Jag brukar använda mig utav skinkstek när jag gör mitt dillkött. =)Recept på dillkött. 1 kg skinkstekvatten2 tsk salt per liter vatten10 vitpepparkorn3 kryddnejlikor3 morötter3 gula lökarSås. Koka allt i ca 25 minuter under lock på svag värme. ♥ 1 kg skinkstek
Här kommer receptet på den andra galetten som jag har tagit fram till menynpå Creperian Crepson & Co som ligger i Västermalmsgallerian på Kungsholmen här i Stockholm
Kommer ihåg när min mamma kokade kött i en tryckkokare, var faktiskt lite rädd när jag skulle gå förbi spisen och den stod på… trodde att den skulle explodera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.