På helgen äter vi alltid lite extra gott. Nu när hösten smyger sig på älskar jag grytor och soppor. Lägg fläskfilén i botten av en form, höll över såsen och strö på grönsakerna
Visserligen kanske man inte behöver äta stek med potatis och gräddsås, men själva principen att äta något lite festligare och kosta på sig dessert och fin dukning, tilltalar mig
Här följer menyn. Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Vi håller fortfarande på med att laga sådant vi inte brukar äta och idag åt vi denna soppa jättegod och smidig att tillaga (smidig för att Micke fixade den
Dagarna går ju så galet fort och jag har ännu inte delgett er vårt nyårsfirande på kvällen. Något som vi började med förra året var att spå vad som vi tror ska hända det nya året
Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna)
Halloween, med kladdkaka påmenyn. Så, den kommande veckan kör vi lite Halloween-tema här på bloggen. -) För att ni dessutom enklare ska hitta så har jag skapat en helt ny Halloween-kategori här på bloggen, kika in under veckan allt eftersom den fylls på vetja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.