På helgen äter vi alltid lite extra gott. Nu när hösten smyger sig på älskar jag grytor och soppor. Lägg fläskfilén i botten av en form, höll över såsen och strö på grönsakerna
Höstgrytapå hjortinnanlår och färggranna rotfrukter Print Författare. Denna hjorts innanlår hamnar i en härligt mustig höstgryta med en massa lokalt producerat från denna ö
Lägg ut laxskivorna på stora fat. Blanda crème fraiche, senap, vitlök och salt. Ringla lite av såsen över laxen och strö över pinjenötter, basilikablad och ost
Skiva filéerna och servera med såsen och en färgglad sallad. Flera har frågat efter om jag inte kan lägga ut förslag på menyn som jag tänkty att ha till nyår iår
Här kommer receptet på lördagens gudomligt goda gryta som vi bjöd våra vänner på. Jag började förbereda den här grytan på eftermiddagen när solen fortfarande sken och spred ett milt ljus in i köket
Visserligen kanske man inte behöver äta stek med potatis och gräddsås, men själva principen att äta något lite festligare och kosta på sig dessert och fin dukning, tilltalar mig
Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Skär köttet i småbitar, hacka och skala lök och vitlök, bryn upp de med smör i en gryta och tillsätt köttet, stek ett par minuter, tillsätt sedan tomatpure, kryddorna och buljongen, häll i vinet och lite av vattnet (tills allt blir täckt), koka grytan cirka en timme, häll på vatten under tiden om det behövs, jag la i grönsakerna efter cirka 40 minuter
Vi håller fortfarande på med att laga sådant vi inte brukar äta och idag åt vi denna soppa jättegod och smidig att tillaga (smidig för att Micke fixade den
Dagarna går ju så galet fort och jag har ännu inte delgett er vårt nyårsfirande på kvällen. Något som vi började med förra året var att spå vad som vi tror ska hända det nya året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.