Wokad biff medsmakav chili limekorianderoch kokos går till så här. Med sommarens grundkurs i asiatisk matlagning som jag fick i Finland av Chen Åkerman i bakhuvudet, var det första gången som jag blandade in kål i en wok
Garnera med äpple och kanelstång. Tillsätt rom och häll upp i glas. 1limejuice, pressad. 1ingefära, färskriven. 1, skivat äppleÄppel- och romdrink Blanda äppeljuice, limejuice, socker och ingefära
Gillar du koriander är det också gott att strö över. Skaldjurssallad medsmakav chili, ingefära ochlimeSnabb, enkel sallad med mycket smak från dressingen
När det är dags att servera så bottna glasen med lite sallad, blanda sen ned lite av salladen i räkblandningen, lägg upp i glasen och stick ned lite sallad så att det ser luftigt och snyggt ut, avslutamed en klyfta limeoch några korianderblad
Wokad biff medsmakav chili limekorianderoch kokos. Gärna med en aioli som är så majonnässtinn och obesudlad, att den likt en försäkrad kändisrumpa vibrerar när man slår näven i bordet
Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
Smakaavmed salt. Vi stekte till några stora räkor och kryddade med vitlök, chili ochlime. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken och pressa i limen
Smakaavmed salt och svartpeppar. Jordnötssås är inte det nyttigaste man kan äta men om man gör såsen på kokosmjölk och äter med en massa sallad och lite bulgur behöver man kanske inte ha lika stor ångest
Det har varit mycket med nya jobbet och en hel del runtresande till familj i början av sommaren. Antingen någon helt vanligt gräddglass med vanilj eller varför inte pröva tillsammans med något av mina glassrecept
Servera fruktspetten med en klick turkisk yoghurt och strö över kokosflingorna. lime. Skala och skär frukterna i lika stora bitar och trä upp dem på spetten
Glaserade revben medsmakav ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära, ca 4 cm. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 1 stor bit ingefära,
Jag har exprimenterat lite med det som ska mumsas på till firarbubblet, och här är nu resultatet. Får du inte tag på ekologisk apelsin kan du ersätta skalraspet med lite mald ekologisk pomerans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.