Ingredienser Portioner. 4 3 dl vetemjöl 100 g margarin eller smör 3 msk kallt vatten 100 g rökt eller kokt skinka 3 dl riven ost med smak, max 17% 3 ägg 3 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm peppar 1/2 tsk paprikapulver Till servering tomatsallad Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Knåda och dela degen i fyra delar och kavla ut degen till runda plattor på bakplåtspapper. Värm vattnet till 37º och häll i påfyllningsröret och kör maskinen i ca 2 minuter, tills degen blir smidig
Stjälp upp degen på mjölat bakbord men knåda den inte. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 20 minuter. Grädda mitt i ugnen på 250º i 15 minuter
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda degen smidig. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Häll grovt rågmjöl och det mesta av rågsikten i degbunken till köksmaskinen med degkrokarna monterade
Rosta bröd, använd pepparkaksform så att du får en fin smörgås utan kanter, lägg ett salladsblad på varje brödbit, lägg påskagenröran och till sist garnera med dill, stenbitsrom och några räkor samt paprika
Häll ut resterande vetemjöl på din arbetsyta. Dela degen i 2 delar och knåda degen till 2 runda bollar, platta till dom lite och skär ett kors uppe på. Gräddas i ugnen 30-35 min på 200grader
Skär kanterna av kavringen och stek skivorna lätt i smör, låt rinna av på papper. Så här gör du 30 min Skala och grovhacka räkorna och lägg dem i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.