Knåda degen på mjölat bakbord. Tillsätt salt, socker, sirap, rågsikt och så mycket vetemjöl att degen känns ok att arbeta med (varken för hård eller lös)
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten. Grekiskt lantbröd75 gram jäst1 1/2 msk havssalt8 dl ljummet vatten1/2 dl olja1 msk honung1 1/2 kg vetemjöl. Låt jäsa 60 min på en bakplåt. Sätt ugnen på 275 grader. Lägg sedan på folie på bröden och sänk värmen till 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.