Skållat bondbröd i form
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Skållat bondbröd
  • 2 limpor Skållning:
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl grovmalet rågmjöl
  • 4 dl kokande vatten
  •  
  • Deg
  • 50 g jäst
  • 1 dl ljummet vatten, 37 C varmt
  • 1 dl rumsvarm kesella/kvarg
  • 50 g rumsvarmt smör eller ½ dl flytande margarin
  • 3 tsk salt
  • 8 - 10 dl vetemjöl
  •  
  • Gör så här
  • Blanda rågkross och grovt rågmjöl i en degbunke. Häll på det kokande vattnet och blanda allt ordentligt. Täck bunken med ett lock eller plastfilm och låt skållningen svalna till 37 C

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.