Bakning

Bakning

Äppelrutor

Äppelrutor

Har ni hunnit tröttna på äpplen än. Vi har inte något äppelträd själva, men har haft turen att få äpplen av släkt och vänner
Ernsts hallongömmor

Ernsts hallongömmor

Kakdeg200 g smör 0,5 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl. 1Fyllning1 l hallon 50 g smör, rumsvarmt 1,5 dl strösocker 200 g kokos
Smaskiga havrerutor

Smaskiga havrerutor

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda samtliga torra ingredienser, häll på smör och sirap och blanda väl. Bred ut i bakpappersklädd långpanna, grädda ca 15 minuter mitt i ugnen
Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Levain med jäst (ljust surdegsbröd)

Ingredienser Portioner. 2 bröd Dag 1, kväll 100 g (1 dl) vetesurdegsgrund (100 g = 1 dl) 150 g ljummet vatten (150 g = 1 1/2 dl) 150 g ekologiskt vetemjöl special (150 g = 2 1/2 dl) Dag 2, morgon surdeg från gårdagen 500 g vatten (500 g = 5 dl) 10 g jäst 800 g ekologiskt vetemjöl special (800 g = 13 dl) 1 msk salt (1 msk = 20 g) neutral olja t ex rapsolja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Citronmarängkaka

Citronmarängkaka

250 g smör 3 dl strösocker 2 st citroner 3 st äggulor (spara äggvitorna till marängtäcket) 3 st ägg 2 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl