Ta upp sillfiléerna ur förpackningen och häll över lagen i en glasburk med lock. lagen från sillen. Blanda alla ingredienser i glasburken och låt stå i ett dygn innan servering
Tänkte ge er lite förslag på goda sillaroch gravad lax att göra till midsommar. Vi börjar med en sill som passar extra bra nu när flädern precis börjat blomma
En mycket god sill som min bror gjorde till midsommar. 200 g inläggningsklar sill 10 cm gurka 0,5 kruka dill 1 bananschallottenlök 1 lime, skalet och saften 1 grön chili 1 - 2 - 3 Lag. 1 del ättika 2 delar socker 3 delar vatten Skär sillfiléerna i önskad
Häll av och skölj sillen. Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda. Tillsätt krossad kryddpeppar, krossad vitpeppar, lagerblad samt kryddnejlikor och koka upp
Köp gärna lite extra och gör en god inlagd sill. Sill med lingonsylt För mig har alltid sill med lingon, som det äts i södra Sverige, låtit mycket udda
Matjessill i bitar, kokt potatis och kokta ägghalvor. Ägg, brynt smör, Påsk, sill. Men vi är helt klart värda det vackra vädret och jag klagar inte över sol och värme
Idag har jag gjort chokladtryffel, inlagd silloch julköttbullar. Sillen som sagt var. Nu börjar det närma sig självaste julafton och här hemma bakas det och lagas mat för fullt
Klipp eller skär av fenorna på sillen, salta och peppra och stek i smör. Man behöver definitivt inte panera sillen/strömmingen i mjöl - det blir precis lika bra att bara steka i smör/ghee
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blanda ner tomathacket och den rivna parmesanen. 1 förp 5-minuterssill, 420 g 150 g soltorkade tomater 1 dl grovt riven parmesanost, ca 50 g 2 dl crème fraiche salt och peppar Låt sillen rinna av ordentligt och dela den i mindre bitar
Lägg i resten av sillenoch täck med det återstående av löken och korriandern. Undvik i så stor mån det går att ta på sillen med händerna, eller att peta i lagen
Skala och mosa äggen. Skala och hacka löken. Blanda ägg och 2/3 av löken med gräddfil. 300 g matjessillfiléer. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g matjessillfiléer 4 hårdkokta ägg 1 röd lök 2 dl Arla® gräddfil 600 g potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.