10,5 aubergine
1,5 dl crème fraiche 1 tsk curry 1 kruka gräslök, finskuren 1 tsk citronsaft salt, pepparSkär auberginen i "sillstora" bitar. Strö salt över auberginen och låt stå 15 minuter för att dra ut vätska. Pressa ut vätskan ur auberginen och torka den torr med en kökshandduk. Koka upp lite vatten i en kastrull med ett durkslag i. Lägg i auberginen och lägg på ett lock. Låt ånga några minuter. Ta upp auberginen och torka den torr på en kökshandduk. Blanda crème fraiche, curry, hälften av gräslöken och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Blanda röran med auberginen och ställ kallt fram till servering. Garnera med resten av gräslöken vid serveringen.
Vegetariskt. Låt dem koka färdiga och ta i kokosmjölken mot slutet tillsammans med kidneybönorna. Ta i morötterna, tomatpuré, curryoch låt fräsa någon minut
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Som alla andra måndagar delar jag med mig av ett vegetariskt recept och denna vecka blir det en fräsch och nyttig rotfruktssoppa som toppas med krispig selleri
Panera sillfiléerna i blandningen och stek dom i rikligt med smör. Lägg ut sallad på tunnbrödet och lägg på den stekta sillen, gräslökoch rårörda lingon eller riven pepparrot
När pizzan är färdig kan du även toppa med granatäpple, gräslök, basilika och sesamfrön. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred med hjälp av en slickepott eller sked ut smeten på plåten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.