11 förp
Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker och vitpeppar. Skala och skiva löken fint och lägg ner i lagen. Låt svalna. Skär ner äpplet till små tärningar och riv pepparroten. När lagen svalnat helt tillsätter du äpplet, pepparrot och lingon. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn.
Blanda ihop alla ingredienser och vänd till sist ner sillbitarna. Häll av lagen från sillenoch skiva sillen i bitar 2. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé. 1/2 citron, zest och saft
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
MedelhavssillochLingonsill. Varva sillenmed purjolök, limeskal och limekött i en glasburk. Börja med att koka ihop ättika, vatten, socker, krossade enbär och gul hackad lök
Varva grönsaker, silloch kryddor i en burk och häll över sillenoch lagen från förpackningen. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 st polkabeta, medelstor, tunt skivad. 1 st rödbeta, medelstor färsk, tunt skivad. 20 g pepparrot, färsk, tunt skivad. 1 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé
Varva sill, äpple, pepparrotoch lök i en burk. Skär sillen i bitar. Tärna äpplet och skiva rödlöken. Häll över lagen från förpackningen och sätt på lock
Lägg sillbitarnaoch fänkålsskivorna i en skål och pressa över limesaften. Vänd runt med rivet limeskal och riven ingefära, häll över lagen från förpackningen, låt stå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.