Inlagd sill med äpple, lingon och pepparrot
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 förp Abba inläggningssill
  • 10,5 dl ättiksprit
  • 11,5 dl vatten
  • 12 dl socker
  • 10,5 tsk vitpeppar, krossad
  • 11 rödlök
  • 10,5 äpple
  • 12-3 msk pepparrot, riven
  • 11 dl lingon
  • 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker och vitpeppar. Skala och skiva löken fint och lägg ner i lagen. Låt svalna. Skär ner äpplet till små tärningar och riv pepparroten. När lagen svalnat helt tillsätter du äpplet, pepparrot och lingon. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.