Sill med rom och creme fraiche
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill på 420 gram
  • 10,5 dl ättiksprit 12%
  • 11,5 dl vatten
  • 12 dl strösocker
  • 10,5 tsk grovt krossad vitpeppar
  • 12 tsk grovt krossad kryddpeppar
  • 11 lagerblad
  • 15 kryddnejlikor
  • 11 dl créme fraiche
  • 10,5 burk på 40 gram valfri rom
  • 10,5 rödlök (valfritt)Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt krossad kryddpeppar, krossad vitpeppar, lagerblad samt kryddnejlikor och koka upp. Rör om så att sockret löser sig. Sätt ättikslagen åt sidan att svalna och kallna. Häll av och skölj sillen. Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda. Lägg sillen i rosfri skål, två rena glasburkar med lock eller en skål eller kärl i keramik. Fyll på med lag. Låt sillen stå i kylen i minst 5 timmar gärna 1-2 dygn för bästa smak. Häll av lagen och klipp sillen i 2 cm bitar. Blanda i en skål med créme fraiche och rom. Spara lite rom att garnera med. Garnera med hackad rödlök och en klick rom. Förvara kallt till servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.