10,5 rödlök
(valfritt)Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt krossad kryddpeppar, krossad vitpeppar, lagerblad samt kryddnejlikor och koka upp. Rör om så att sockret löser sig. Sätt ättikslagen åt sidan att svalna och kallna. Häll av och skölj sillen. Skär eller klipp sillen i lagom bitar - förslagsvis någon cm breda. Lägg sillen i rosfri skål, två rena glasburkar med lock eller en skål eller kärl i keramik. Fyll på med lag. Låt sillen stå i kylen i minst 5 timmar gärna 1-2 dygn för bästa smak. Häll av lagen och klipp sillen i 2 cm bitar. Blanda i en skål med créme fraiche och rom. Spara lite rom att garnera med. Garnera med hackad rödlök och en klick rom. Förvara kallt till servering.
11 burk rom. 11 burk gräddfil eller crème fraicheSmält smöret och låt det svalna. 1Skala potatis och riv den grovt på rivjärn. 1Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet. 1Rör ner potatisen och det smälta smöret. 1Hetta upp våffeljärnet och smörj det väl
Smaka av med salt och peppar Servera med lite crème fraiche, romoch ostflarn. Kör fruktköttet i matberedare och i med citronsaft, crème fraiche, vatten och fond
Nu är vi inne i midsommarveckan så bloggen ska fyllas med tips till midsommarbuffén. När det svalnat lite, skär ett litet kryss på varje potatis, klicka på Cremefraiche, lite rom, salt och peppar
Toppa varje chips med en tsk crème fraicheoch en tsk rom samt en liten kvist dill. 1 dl crème fraiche. 1 burk ca 80 gram rom eller kaviar av valfri sort eller blanda
Krama ur vätskan och krydda potatisraspet med salt och peppar. Skala potatisen och riv den grovt. Servera rårakorna varma med sina tillbehör och garnerade med finskuren gräslök
Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk dill. Blanda cremefraichenmed rivet citronskal och lite citronsaft
Servera med en klick röd rom, hackad rödlök och crème fraiche. Om smeten blir för fast så att den inte flyter ut vid stekningen – späd med några droppar vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.